La O Cafea Pentru Schimbare
Revenim cu detalii in curand!
|Locatia va fi stabilita in curand.
Ca dascal, binele si interesul copilului din fata ta trebuie sa primeze intotdeauna. Este misiunea noastra sa trezim curiozitatea in ochii speriosi ai primei zile de scoala, este scopul nostru sa reusim sa comunicam de la suflet la suflet.
Ora & Data
Revenim cu detalii in curand!
Locatia va fi stabilita in curand.
Detalii despre eveniment
ADS vine la tine in scoala! Seria workshop-urilor dedicate dezvoltarii dascalilor continua!
Ca dascal, binele si interesul copilului din fata ta trebuie sa primeze intotdeauna. Este misiunea noastra sa trezim curiozitatea in ochii speriosi ai primei zile de scoala, este scopul nostru sa reusim sa comunicam de la suflet la suflet si este mandria noastra sa descoperim, in timp, ca tot efortul a meritat. Poate nu retinem notele, dar ne aducem aminte perfect de toate zambetele pe care am reusit sa le generam, de toate visurile elevilor nostri si de toata stradania lor de a ne demonstra ca pot livra ceea ce noi sadim in sufletul si mintea lor, de toate numele lor pe care candva le-am rostit cu mandrie, cu suparare, cu blandete sau cu speranta. Pentru ca noi, dascalii, vedem ceva in fiecare din voi, cei care ne sunteti sau ne-ati fost elevi si urmarim orgoliosi rezultatele voastre in meciul, uneori dur, cu viata. Caci stim sigur ca in fiecare suflet, al celor care ne-au trecut prin maini, exista si o farama din sufletul nostru. Dar care este oare portretul profesorului model? Care este cel al elevului model? Cum reusim sa legam parteneriate cu elevii nostri? Despre toate acestea si despre multe alte aspecte ale vietii si activitatii de "dascal al erei digitale" vei putea afla detaliiin curand in cadrul workshop-urilor de dezvoltare a comunicarii si interactiunii profesor -elev oferite de Asociatia Dascalii Schimbarii tuturor profesorilor cu viziune si dorinta de schimbare care au inteles ca modul de predare la clasa trebuie si poate fi imbunatatit. Workshop-urile se adreseaza profesorilor scolilor constantene si se doreste a fi un act de pionerat in incercarea noastra de a produce schimbarea la nivel de perceptie in sfera educationala. Asociatia Dascalii Schimbarii doreste sa promoveze schimbarea in mediul educational implicandu-se in actiuni menite sa ajute la dezvoltarea de practici noi si inovative de predare, la initierea unui nou tip de interactiune profesor-elev, totul in beneficiul elevilor noii generatii si pentru a ne raporta corect, ca dascali, la realitatea societatii actuale, precum si pentru a tine pasul cu transformarile erei digitale pe care o traversam. Dca esti un profesor modern, cu viziune si dorinta de schimbare, probabil ca iti vei dori sa ne ai la tine in scoala. Pentru a face posibil acest lucru, nu trebuie decat sa te asiguri ca cel putin 15-20 colegi de ai tai doresc sa ne cunoasca si sa afle cum vedem noi educatia viitorului si, impreuna cu directorul scolii tale, sa inscrieti scoala voastra in agenda noastra. Urmatorul workshop va avea loc undeva la sfarsitul lunii sau cel tarziu la inceputul lunii aprilie. Vom oferi un numar de 3 workshop-uri gratuite, ceea ce inseamna ca 3 scoli constantene au ocazia sa ne cunoasca si sa ne aduca in unitatea lor de invatamant. Vom analiza candidaturile voastre si vom decide care vor fi primele 3 scoli constantene care vor avea ocazia sa ne cunoasca.
DESPRE CE VORBIM LA CONFERINTA
ora 10.00
Deschiderea Lucrarilor
NICOLETA BERCARU
TOP SPEAKER
ora 10.25
“Finding Inspiration In Every Child”
MIHAELA RUS
VIP SPEAKER
ora 10.45
"Valori in educatie"
GEANINA LALU POPESCU
WOW SPEAKER
ora 11.05
“Elevul - centru al universului educational”
VIFOREL DOROBANȚU
TREND SPEAKER
ora 11.30
"Importanta eficientei si calitatii educationale"
IONELA NEAGOE
SUPER SPEAKER
ora 11.50
"Cultura invatarii împreună si curajul de a inova"
IRINA ERMOLAEV
EXPERT SPEAKER
ora 12.10
"Demersuri pentru integrarea elevilor cu cerinte educationale speciale intr-o scoala incluziva"
ora 12.10
Coffee Break
organizat de
Cofetaria TRANDAFIRUL
ora 12.30
Reluarea Lucrarilor
SPEAKERI SURPRIZĂ
Enache Tușa
„Egalitatea de sanse în educatie ca instrument al educatiei incluzive”, un subiect adiacent de reflexie si care vine în completarea temei sustinute de colega sa de scena, doamna Irina ERMOLAEV.
Sorin Ovidiu Cupșa
Abordeaza o prezentare bazata pe sfaturi practice si solutii testate, în sensul cresterii calitatii actului didactic si identificarii modalitatii optime de abordare a educabililor pentru dezvoltarea comunicarii eficiente elev-profesor.